fredag 8 januari 2010

Uppsala 9/1: Meditative Sounds meets Bush Chemists feat. KING GENERAL!!!

Meditative Sounds meets
Bush Chemists feat. Chazbo
& KING GENERAL

HISTORY DANCE!!!

Få, för att inte säga ingen, sångare/artist på UK roots/dub scenen har varit så mytomspunnen som King General. Efter att medverkat på några singlar med Bush Chemists och Centry släpptes 1996 albumet Money run things med Bush Chemists. Albumet har redan gått till historien som ett av de bästa inom genren. Efter albumet kommit ut hördes inget av King General, han verkade vara uppslukad av jorden. Rykten började florera om vem han var, vad han gjorde och var han befann sig.

Sen har det varit tyst...

tills 13 år senare. 2009 dyker han upp igen med låten Got to be conscious, som först publiceras på Youtube i form av en lågupplöst videoinspelning från studion där låten spelades in. Producerad av Bush Chemsist, samma grupp som producerade debutalbumet, med löfte om att ett helt album var inspelat. Reaktionerna lät inte vänta på sig, alla ville höra King General!

Några månader senare släpps en 12" singel med låten 'Broke again' som sålde slut direkt. Lite senare kom hela albumet på CD, och fansen blev inte besvikna, King General levde upp till förväntningarna.

Det är med stor glädje som vi nu kan meddela att King General kommer till Uppsala med Chazbo (Bush Chemists) för en spelning tillsammans med Meditative Sounds.


NÄR?
9 januari - 2010
Kl. 21-03

VAR?
Karlssons Kök
Bergsbrunnagatan 2, Uppsala

Inträde: 140 kr

(text å info från www.skawars.nu)

http://www.skawars.nu/forum/1/reggae/18118/uppsala-91-meditative-sounds-meets-bush-chemists-feat-king-general

Inga kommentarer: